Witajcie kochani :)
Dzisiaj bezglutenowe naleśniki:) ja osobiście je uwielbiam.Przepis z mojego ulubionego atelier smaku!Bardzo proste w przygotowaniu.
Skład:
*siemię lniane ( 2 łyżki)
*mąka zieniaczana
*mąka gryczana
*woda
*oliwa z oliwek
Sposób wykonania:
Siemię lniane zalewamy wrzątkiej i czekamy aż zrobi sie kleiste,następnie ubijamy blenderem na gładka masę dolewamy wody i wsypujemy mąkę ziamniaczaną i gryczaną tworzymy taką konsystencję jak na naleśniki, blendujemy i wlewamy oliwy z oliwek i smażymy.
Nadzienie:
Ja obrałam i pokroiłam jablka i podsmazyłam je na oliwie z oliwek a potem zalałam wodą i dusiłam aż zrobił się z nich mus.Posmarowałam naleśniki i polałam syropem z agawy.Jestem łasuchem więc podpiekłam jeszcze naleśniki na patelni na oliwie i zjadłammmmmmmmmmmm.Dla wszystkożerców może być dowolna konfitura bądź dżem lub ser biały.Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz