sobota, 18 października 2014

Czekoladowe babeczki z okary.

                                                     Witajcie!

 

Dzisiaj coś słodkiego.Sposób na wykorzystanie okary!Czekoladowe babeczki,fantastyczne,delikatne w smaku,mmmm,najlepsze na śniadanie :) Doskonałe dla łasuchów!To do dzieła :D

Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenie
  • 1/2 szklanki cukru  trzcinowego
  • 1 i 1/2 szklanki okary
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1/2 szklanki mleka sojowego lub kokosowego
  • cukier waniliowy lub ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

Okarę blenduję z mlekiem i olejem,w osobnej misce mieszam wszystkie składniki sypkie ,na koniec łącze wszystko razem i przekładam do papierowych foremek na mufinki.Piekę w piekarniku w 180 stopniach przez około 20 minut.Gotowe!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz