środa, 20 sierpnia 2014

Muss z kaszy jaglanej z płatkami kokosowymi + krem z mango

Witajcie!


Dzisiaj szybki przepis na smaczne i zdrowe śniadanko :)

Składniki:

* 1/2 mango
* płatki jaglane ( 100 g)
* syrop z agawy
* wiórki kokosowe lub płatki kokosowe 50 g
*mleko sojowe lub bez laktozy ( do wyboru)

Sposób wykonania:

Płatki zalewam mlekiem sojowym 2 cm ponad wysokosc płatków gotują by się rozmiękły i dorzucam wiórki kokosowe.Następnie blenderem lub mikserem miksuje na gładka masę i dolewam syropu z agawy około 4 łyżeczek ( można więcej,zależy jak bardzo lubicie słodkości).Osobno obieram mango i miksuję na gładka masę.Krem z płatków wlewam do pucharka i nakładam masę z mango i gotowe.Można jeść na ciepło i schłodzone ,smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz